Parodontologija

Parodontopatija je veoma zastupljena bolest savremenog društva, a ispoljava se na potpornim tkivima zuba, čija je funkcija da zube “drže“ u vilicama.

Prvi simptomi koji Vas mogu navesti da posumnjate da sa Vašim desnima nesto nije u redu jesu crvenilo, krvarenje prilikom pranja zuba, neprijatan zadah i sl. To svakako jeste početni stadijum parodontopatije, ali i pravi trenutak da se posavetujete sa svojim stomatologom o adekvatnoj terapiji.
U suprotnom, destruktivni procesi u parodontopatiji se nastavljaju što dovodi kasnije do labavljenja zuba, a na kraju i njihovog potpunog gubitka.

 

Nakon detaljnog kliničkog i radiografskog pregleda, naš tim će Vam predložiti adekvatnu terapiju, koja će dati željeni rezultat. Potrebno je da se strogo pridržavate uputstava i sprovodite mere oralne higijene na način na koji ćete biti obučeni u našem Centru. Lečenje parodontopatije, u zavisnosti od stadijuma bolesti, može biti konzervativno i hirurško. Važno je naglasiti da je terapija uz primenu lokalne anestezije BEZBOLNA kod oba pristupa.

  • Konzervativno lečenje podrazumeva redovno čišćenje zubnog kamenca i uklanjanje mekih naslaga sa zuba (svakih 6 meseci), zatim kiretažu parodontalnih džepova specijalnim instrumentima uz ispiranje odgovarajućim medikamentima;
  • Hirurško lečenje se primenjuje kada je bolest uznapredovala i konzervativni pristup ne može dati željeni rezultat. U tom slučaju se hirurški pristupa parodontalnom džepu i pod kontrolom oka uklanja sav patološki sadržaj iz njega. Dalje, u cilju obnavljanja tkiva u nastali defekt se postavljaju odgovarajući regenerativni materijali koji za cilj imaju pospešivanje stvaranja novih elemenata potpornog aparata zuba, što doprinosi njegovom učvršćivanju i dužem opstanku u vilici.

Često je radi stabilizacije rezultata neophodno protetsko zbrinjavanje tretiranih zuba, kako bi bilo sprečeno njihovo dalje pomeranje u toku žvakanja.

Zakažite pregled

zakazi_pregled

Zašto odabrati SLODENT DENTAL CENTAR? Postoji stotine jezika u svetu, a osmeh ih govori sve. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i primeni savremenih materijala omogućujemo precizan, brz i bezbolan tretman u prijatnom ambijentu. U našem Centru primenjujemo materijale vodećih svetskih proizvođača estetskih materijala u stomatologiji. Ukoliko želite da saznate nesto više o ovome posetite nas u našoj ordinaciji na Banovom Brdu.

Gore